Fazer Food Services esittelee 16.−18.3. järjestettävässä Gastro Helsinki 2016 -tapahtumassa tulevaisuuden kouluruokailun pop up -ravintolana. Fazer haluaa uudistaa suomalaista kouluruokailua maun, miljöön ja palvelun osalta vastaamaan paremmin nykypäivän tarpeita. Messuilla jännitetään myös Fazerin joukkueen menestystä Parempaa kouluruokaa -finaalissa 16.3. 

Kouluruoalla on tärkeä merkitys oppimisessa ja lasten hyvinvoinnissa. Fazer Food Services haluaa olla kehittämässä suomalaista kouluruokailua vastaamaan nykypäivän tarpeita ja uusien sukupolvien toiveita.

”Kouluruoka koostuu mausta, palvelusta ja miljööstä. Haluamme kehittää kouluruokailua näiden kaikkien osalta. Tuomme kouluruokailuun lisää makua ja monipuolisuutta, uudistamme ruokailumiljöötä ja panostamme palveluun. Tulevaisuuden kouluravintola on oppimispaikka, joka rakennetaan yhdessä kouluravintolan henkilökunnan, oppilaiden, opettajien, vanhempien ja päättäjien kanssa”, kertoo tuotekehityksestä ja gastronomiasta vastaava johtaja Marianne Nordblom.

Virkistävä hetki koulupäivään

Fazer Food Servicesin Gastro-messuille luoman Tulevaisuuden kouluravintola -pop upin tavoitteena on herättää alan ammattilaiset pohtimaan, miten lapsille luodaan ruokailuhetkestä paras hetki koulupäivän aikana ja miten kouluravintola voi toimia osana opetussuunnitelman mukaista ruokakasvatusta. Messuosastolla 6D21-6E20 (kilpailuareenan vieressä) on esillä tulevaisuuden kouluravintola kokonaisuudessaan aina linjastoa ja somisteita myöten. Pop up -ravintolan yhteistyökumppaneina ovat Vallila, E.Ahlström, Metos ja NaturVention.

”Tulevaisuuden kouluravintola on toiminnallisesti nykyruokaloita monimuotoisempi ja myös visuaalisesti virkistävä. Kouluravintolassa on seisomapisteitä, jumppapalloja istuimina ja mahdollisuus nauttia lounasta halutessaan omassa rauhassa. Lounashetken jälkeen se palvelee myös oppimisympäristönä”, kertoo Fazer Food Servicesin kouluruokailusta vastaava kehityspäällikkö Erja Sulanne.

Fazerin joukkue Parempaa kouluruokaa -kilpailun finaalissa

Fazerin joukkue on päässyt Parempaa kouluruokaa -kilpailun finaaliin. Joukkueen muodostavat Kulosaaren yhteiskoulun kouluravintolassa työskentelevät Quyen To, Mika Mäkelä ja Orvokki Turkka. Joukkueen jäsenet haluavat innostaa nuoria maistamaan monipuolisesti erilaisia ruokia. Heille on tärkeää, että hyvän maun lisäksi ruoka on laitettu kauniisti esille.

Kilpailussa kehitetään uusia, koululaisille maistuvia reseptejä realistinen, tiukka budjetti huomioiden. Valmistettava kouluruoka-ateria saa maksaa vain yhden euron. Hinta kuvastaa keskimääräistä summaa, joka kunnissa on käytettävissä yhden kouluruoka-annoksen raaka-aineisiin.

Fazerin joukkueen menuna on samettista kurpitsakeittoa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä pannuleivän ja Amerikan kurkku-porkkanasalaatin kera; pienet kasvistortillat ja jogurttia; mausteista broileria juureskastikkeessa pastan kanssa ja jälkiruoaksi valkosuklaa-vanilja-mustikkaleivos. Jälkiruoka on Suomen 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi kehitetty juhlaleivos, joka tarjotaan kouluissa itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Parempaa kouluruokaa -kilpailun finaaliin pääsi viisi joukkuetta koululaisista koostuvan esiraadin tekemien valintojen pohjalta. Loppukilpailu käydään Messukeskuksessa Gastro Helsinki -tapahtumassa keskiviikkona 16.3. Voittajajoukkue ratkeaa klo 13.

Median haastattelupyynnöt ja ilmoittautumiset koululounaalle:
viestintäjohtaja Satu Ikäheimo, Fazer-konserni, p. 050 380 4996

Lisää aiheesta
• Tutustu Fazerin kouluruokajoukkueeseen:
http://www.parempaakouluruokaa.fi/puheissa/finalistit-2016/kulosaaren-yhteiskoulusta-tulee-kattaus-positiivis/
• Koululaisten ajatuksia kouluruoasta (video):
http://bit.ly/1JIVygK
• Kouluruokatutkimus (2015):
http://news.cision.com/fi/fazer-group/r/tutkimus--koululaiset-toivovat-riittavasti-maukasta-perusruokaa-ja-kiireetonta-ruokahetkea,c9822908
• Osallistu keskusteluun: #tulevaisuudenkouluruoka

Kuva: kouluruokakilpailu