Fazerin ravintolaliiketoiminnan juuret ovat vuodessa 1891, jolloin ensimmäinen kahvila avasi ovensa Kluuvikadulla. Varsinainen ravintolayrittäminen sai kuitenkin alkunsa Kalastajatorpalta, jota Fazer pyöritti 1930−50-luvuilla.

Toiminta laajeni ruokailupalvelualalle, kun Fazer Catering perustettiin vuonna 1976. Yrityksen toimialana oli ”henkilöstöravintoloiden hoito ja pakasteruuan valmistus”. Ensimmäinen ravintola avattiin Helsingissä Akava-talossa.

Harva tietää, että iso osa Fazerin ruokailupalveluosaamisesta on perintöä suomalaisilta muonituslotilta. Lotta Svärd -järjestö perustettiin vuonna 1921, jolloin se oli naisten vapaaehtoiseen toimintaan perustuva maanpuolustustyön tukijärjestö. Järjestön tehtäviin kuului vahvasti myös heikompiosaisten huoltotyö.

Syksyllä 1944 perustettiin Työmaahuolto-niminen yhdistys, joka työllisti entisiä lottia ja otti hoitaakseen jälleenrakennustyömaiden ruokahuollon ja myöhemmin myös suurten yritysten henkilöstöravintoloita. Yhdistys yhtiöitettiin maaliskuussa 1945 ja osaamista päästiin näyttämään vuonna 1952 Helsingin olympialaisissa, joissa Työmaahuolto muonitti jopa 75 000 ruokailijaa päivässä.

Toiminnassa korostuivat alusta lähtien asiakaslähtöisyys, laatutietoisuus ja kansainväliset trendit.

Vuonna 1978 Fazer osti Työmaahuollon, joka oli tuolloin työpaikkaruokailun uranuurtaja. Yrityskaupan tuloksena Fazer Cateringilla oli 1970-luvun lopulla yli 700 työntekijää, joista noin 600 vakituisia. Yrityskaupan ja etenkin sen mukana siirtyneen henkilökunnan mukana Fazerille kotiutettiin valtava osaamispääoma.

Vuonna 1988 yritys sai uuden nimen Amica Ravintolat. Yritysostojen kautta Amica Ravintoloista tuli alansa markkinajohtaja. Vuoden 2010 alusta liiketoiminnan nimeksi tuli Fazer Food Services, jonka ravintoloissa Pohjoismaissa tarjotaan päivittäin 450 000 ateriaa. Tarjoamalla tasapainoisen lounaan Fazer pitää huolta jokaisen suomalaisen hyvinvoinnista.

Fazer Food Services on Pohjoismaiden johtava ruokailupalveluyritys, joka tarjoaa hyvää ruokaa ja asiakaskohtaisia palveluratkaisuja. Sillä on yli 1200 ravintolaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.