Kasvisruoan suosion kasvu näkyy ensimmäistä kertaa Fazerin lempilounasruokakyselyn tuloksissa. Kestosuosikkien lasagnen ja paistettujen muikkujen rinnalle kärkeen kiilasivat kasvis- ja vegaaniruoat. Nyt alkavalla Lempiruokaviikolla asiakkaiden valitsemia ruokia nautitaan Fazerin Amica-henkilöstöravintoloissa ympäri Suomen.

Lasagne, lihapullat ja perunamuusi sekä paistetut muikut löytyivät jälleen kärkiviisikosta Fazer Food Servicesin lempilounasruokakyselyssä. Verrattuna kahden vuoden takaiseen kyselyyn kasvisruokien suosion kasvu näkyy kuitenkin selkeästi, sillä uusina tulokkaina viiden kärkeen ovat nousseet kasvis- ja vegaaniruoat sekä pinaattiletut.

Lempilounasruoat 2017 TOP 10

  1. Lasagne
  2. Paistetut muikut
  3. Kasvis- ja vegaaniruoat
  4. Lihapullat ja perunamuusi
  5. Pinaattiletut
  6. Kalakeitto
  7. Tortillat
  8. Lohiruoat
  9. Pitsa
  10. Kievin kana

”Lempilounaskyselyn perusteella olemme onnistuneet Fazerilla tuomaan uudenlaisia houkuttelevia kasvisvaihtoehtoja, jotka ovat nousseet jopa suosikkiruokien mitalisijoille. Fleksitarismi eli joustava kasvissyönti on noussut vahvaksi ruokatrendiksi Suomessa” toteaa Fazer Food Services Suomen gastronomia- ja tuotekehitysjohtaja Marianne Nordblom.

Amica.fi-sivuston lempilounasruokakyselyyn vastasi 19.−29.1. välisenä aikana 1869 suomalaista eri puolilta Suomea. Vastaajille oli annettu valmiiksi muutamia vaihtoehtoja, jotka olivat nousseet esiin Amica-ravintoloiden omissa ravintolakohtaisissa lempiruokakyselyissä. Mukana oli myös ELO-säätiön organisoiman Suomen Kansallisruoka -äänestyksen finalisteja. Lisäksi vastaajilla oli mahdollisuus ilmoittaa jokin oma lempiruoka.

Fazerilla luodaan herkullisia kasvisvaihtoehtoja

Viime vuosina Fazerilla on kannustettu kasvisten lisäämiseen ravintoloissa ruokalistan, kampanjoiden ja esillepanon kautta sekä kehitetty uudenlaisia herkullisia kasvisreseptejä myös kotikäyttöön.

”Tarjoamme päivittäin 130 000 lounasta ympäri Suomen 600 ravintolassamme - asiakkaina on suomalaisia lapsista työikäisiin ja senioreihin. Haluamme uudistaa suomalaisten lounaskokemusta niin maun, palvelun kuin miljöön osalta. Tänä vuonna pääteemojamme ovat kasvisten lisääminen ja yhdessä syömiseen kannustaminen, kertoo Marianne Nordblom.

Asiakkaiden pyynnöstä viikolla 6 vietetään jälleen Lempiruokaviikkoa Amica-henkilöstöravintoissa ympäri Suomen maanantaista perjantaihin. Lempiruokakyselyn perusteella lounaslistalle on nostettu ravintolan toivotuimmat lempiruoat, maanantaista perjantaihin. Löydä kaikille avoimet Amica-ravintolat osoitteessa amica.fi.

 

Lisätietoja
Marianne Nordblom, johtaja, tuotekehitys ja gastronomia, Fazer Food Services p. 0400 605 778
Satu Ikäheimo, viestintäjohtaja, Fazer-konserni, p. 050 380 4996
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fazer.com
Amica.fi
#syödäänyhdessä, #parempilounas


Painokelpoiset kuvat:
www.fazergroup.com/pictures ja siellä ”Media_Press” ja ”Lempiruoka”