Ainekset

noin 10-15 hengelle

Pohja

200 g Fazer Taloussuklaata
350 g voita
2,5 dl sokeria
3 dl vehnäjouhoja
2 dl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
5 tl leivinjauhetta
4 munaa
3 dl paistonkestävää marmeladia
1 dl kouhukermaa

Täyte

14 g liivatelehtiä (7 kpl)
250 g mustaherukkapyreetä
1,5 dl sokeria
1 dl smetanaa
 5 dl vispikermaa
 200 g (3,5-4 dl) kotimaisia vadelmia 

Kuorrutus

1 dl kuohukermaa
100 g Fazer Taloussuklaata

Tee näin

Pohja

1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.
2. Lisää sokeri. Siivilöi ja sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen huolellisesti sekoittaen. Lisää kanamunat massaan ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Lisää marmeladi ja sekoita. Lisää viimeiseksi kerma ja sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina kahteen noin 20 cm irtopohjavuokaan.
4. Paista kakkuja 160 °C noin 50-60 minuuttia riippuen uunin tehosta. Jäähdytä pohjat hyvin, mielellään seuraavaan päivään.

Täyte

1. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Nosta pois ja purista ylimääräinen vesi pois.
2. Kiehauta pyree ja sokeri. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä hieman.
3. Lisää pehmenneet liivatteet lämpimän pyreen joukkoon ja sekoita hyvin. Jäähdytä seosta uudelleen.
4. Lisää smetana.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja pyreeseos keskenään nuolijan avulla.
6. Hyydytä kylmässä, jotta täyte kovettuu.

Kokoaminen

1. Irrota kakut vuoasta ja leikkaa ne varovaisesti kolmeen tasakokoiseen osaan.
2. Levitä mustaherukkamoussea tasaisesti pohjakerroksen päälle. Ripottele päälle vadelmia.
3. Laita uusi pohja päälle ja paina kevyesti.
4. Tee kerroksia haluamasi määrä, esimerkiksi 5 tai 6 kerrosta. Päällimmäisen kerroksen päälle ei laiteta moussea.
5. Siisti reunat paletilla tai veitsellä. Laita kakku hyytymään kylmään.

Kuorrutus

1. Kiehauta kerma varovaisesti.
2. Kaada kuuma kerma pilkotun suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi.
3. Anna kuorrutteen jäähtyä hetken ja kaada hyytyneen kakun päälle. Laita vielä kakku kylmään, jotta kuorrute jähmettyy.
4. Koristele marjoilla tai kukilla. (Koristeluun voi käyttää myös ylijäänyttä kakkupohjaa tai moussea.)

Piia Raunio
Piia Raunio
Tuotekehittäjä