Me Fazerilla pyrimme vähentämään ruokahävikin määrää ja sinä voit auttaa.

Tavoitteemme on vähentää ruokajätettä 10 g annosta kohti. Se tarkoittaa mm. sitä, että teemme vastuullisia valintoja ruoka-aineiden ja niiden tuottajien kanssa kaikissa 1 200 keittiössämme.

Kun tarjoamme ruokaa, teemme parhaamme arvioidaksemme kuinka paljon tulee syödyksi, jotta mahdollisimman vähän menisi hukkaan. Silloin 10 grammasta tulee yli miljoonaa kiloa säästettyä ruokaa joka puolella Pohjoismaita. 

Jokainen ruokaan liittyvä päätös jonka teet, heijastuu ruokahävikin määrään. Etenkin se, kuinka paljon otat lautasellesi tai kuinka paljon ottamastasi ruoasta syöt. Mitä vähemmän jää lautaselle, sitä vähemmän jätettä.

Kolmasosa kaikesta maailman ruoasta päätyy jätteeksi – se on valtavasti hukkaan heitettyä ruokaa.