Fazer Food Services haluaa tukea asiakkaitaan kestävien ja terveellisten valintojen tekemisessä muun muassa antamalla hellän töytäyksen (englanniksi nudging) oikeaan suuntaan ravintoloissa eri puolilla Pohjoismaita. Ensimmäisenä vuorossa oli Ruotsi, jossa vihannesten kulutus kasvoi selvästi. Nyt myös Suomessa on viety loppuun ensimmäiset töytäyspilottiprojektit hyvillä tuloksilla.

Fazer Food Servicesin ympäristötavoitteena on lisätä vihannesten määrää lautasilla. Tavoitteen saavuttamiseksi testattiin töytäysmenetelmää ravintoloissa eri puolilla Pohjoismaita yhteistyössä GreeNudge-organisaation kanssa. Töytäysmenetelmässä ihmisiä kannustetaan ilman osoittelua tekemään terveellisiä ja kestäviä kulutusvalintoja. Huomiota kiinnitetään esimerkiksi noutopöydän koostamiseen ja ruokalajien esillepanoon ravintolassa. Kun pilottiprojekti toteutettiin Ruotsissa keväällä 2015, vihannesten kulutus kasvoi 10 %.

Pilottiprojektit on juuri saatu loppuun Suomessa, ja tulokset ovat vielä paremmat kuin Ruotsissa. Lihan kulutus väheni 18 % eli lihaa kului miltei viidesosa aiempaa vähemmän päivässä. Samalla kasvisruokien osuus kasvoi 23 % ja kylmien salaattien osuus 25 %. Kasviskeiton annoskoko kolminkertaistui, kun keittoa ryhdyttiin tarjoamaan lounaan osana.

”Pienillä aloitteilla voidaan kiistatta saada aikaan suuria muutoksia. Olemme erittäin iloisia pilottiprojektien tuloksista Suomessa. Ne vahvistavat yhdessä Ruotsista saatujen tulosten kanssa sen, että suunnitelmamme töytäysmenetelmän edelleen kehittämiseksi ja käyttöönottamiseksi kaikissa ravintoloissamme Pohjoismaissa merkitsee suurta eroa entiseen. Fazer on ensimmäinen ruokailupalvelujen toimittaja, joka ottaa käyttöön hellän töytäyksen antamisen asiakkailleen. Olemme ylpeitä siitä, että teemme uraauurtavaa työtä asiakkaiden auttamiseksi entistä vihreämpien valintojen tekemisessä”, sanoo Marianne Nordblom, Fazer Food Servicesin gastronomiasta ja tuotekehityksestä vastaava johtaja Suomessa.

Lisätietoja GreeNudgesta on sivulla http://www.greenudge.no/


Lisätietoja:
Johtaja, Gastronomia ja tuotekehitys, Marianne Nordblom, Fazer Food Services Suomi, p. 0400 605 778

Viestintäpäällikkö Laura Tötterman, Fazer-konserni, p. 044 711 9550

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fazer.com
Fazerin mediapuhelin palvelee arkisin klo 8-16, + 358 40 6682 998