Lahdessa järjestetään vuonna 2017 pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut historiallisen seitsemännen kerran. Fazer on kilpailun kansallinen palveluyhteistyökumppani leipomotuotteiden, makeisten sekä VIP-ruokatarjoilun osalta. Äskettäin olympiakultaa voittanut Fazer Culinary Team vastaa VIP-tarjoilun makuelämysten suunnittelusta ja luomisesta.

Lahti2017 MM-kisat järjestetään 22.2.–5.3.2017. Kisapaikka on legendaarinen Lahden Urheilukeskus Salpausselällä, missä kisat on järjestetty jo kuusi kertaa aiemmin. Kilpailut ovat osa Suomen 100–vuotisjuhlintaa. Myös Fazer on Suomi 100 virallinen kumppaniyritys.

Fazer on kansallinen palveluyhteistyökumppani MM-kisoissa. Fazer vastaa kisojen VIP-ruokatarjoilusta, lisäksi kisa-alueella on tarjolla Fazerin leipomo- ja makeistuotteita. Kisojen VIP-cateringista vastaava Fazer Food Services on räätälöinyt tapahtumaa varten erilaisia ruokakonsepteja - odotettavissa on ruokaelämyksiä rustiikkisemmasta aina korkeatasoiseen fine-diningiin.

”Haluamme tarjota kisavieraille elämyksiä ja huipputason pohjoisen twistin ruokaa, jossa Suomen luonto ja sen antimet ovat hyvin läsnä. Osa raaka-aineista on jo kerätty kesällä, kuten esimerkiksi kantarellit, mesiangervon kukat ja marjat. MM-kisat ovat mahtava foorumi tuoda esille suomalaista ruokakulttuuria ja osaamistamme”, kertoo johtaja Marianne Nordblom Fazer Food Servicesiltä. Fazer Culinary Team, joka vastaa VIP-tarjoilusta, menestyi historiallisesti 21.–26.10.2016 Saksan Erfurtissa pidettävissä kokkiolympialaisissa voittaen Suomelle kultaa catering-sarjassa. Kokkiolympialaiset on joka neljäs vuosi järjestettävä maailman suurin ruoka-alan kilpailu, ja tällä kertaa kisojen catering-sarjaan osallistui 20 joukkuetta ympäri maailman.

”Rakennamme ensi vuoden MM-juhlakisoista talven parasta elämystä, johon ruoka kuuluu olennaisena osana. Fazerin korkealuokkainen catering-osaaminen sekä laadukkaat ja tunnetut leipomo- ja makeistuotteet takaavat, että MM-kisojen ruoka kestää kovemmankin kansainvälisen vertailun”, toteaa Lahti2017:n ravintola- ja hospitalitypäällikkö Petra Riissanen.

Tänä vuonna 125 vuotta täyttänyt Fazer on vahva toimija Lahdessa. Fazerin mylly ja yksi isoista leipomoista sijaitsevat Lahdessa. Tämän lisäksi Fazer Food Servicesilla on useampi ravintola kaupungissa. Kaiken kaikkiaan fazerilaisia on Lahdessa noin 570.

”Lahti on meille tärkeä kaupunki. On luontevaa ja mukavaa, että olemme Lahti2017 MM-kisoissa mukana myös tuotteillamme. Fazerin ruisleivät leivotaan Lahden leipomossa, oman myllyn kotimaisista ruisjauhoista”, toteaa Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström.

Lisätiedot:
www.amica.fi 
#fazerculinaryteam #suomalaistahyvää
viestintäjohtaja Satu Ikäheimo, Fazer-konserni, p. 050 380 4996
Fazerin mediapuhelin palvelee arkisin klo 8–16 toimittajia p. 040 6682 998.

Petra Riissanen, Lahti2017:n ravintola- ja hospitalitypäällikkö, p. +358 40 536 8908

Painokelpoiset kuvat:
www.fazergroup.com/pictures (Media_Press – Lahti2017)
viestintäkoordinaattori Minnamari Mattila, p. 046 851 3552