Ravintoloidemme lounasannosten tuoteselosteissa kerrotaan liha- ja kalaraaka-aineiden alkuperämaatiedot. Lounasannosten tuoteselosteisiin lisättiin tiedot alkuperästä jo toukokuussa 2013.

”Päivitimme ravintoloidemme lounasannosten tuoteselosteet tällöin, koska kiinnostus lihan ja kalan alkuperää kohtaan oli lisääntynyt. Haluamme toimia vastuullisesti ja tarjota lounasvieraillemme mahdollisuuden tarkistaa lihan, siipikarjan ja kalan alkuperämaa vaivatta, sillä kaikkien käyttämiemme raaka-aineiden alkuperä on tarkkaan tiedossa”, kertoo hankintajohtaja Timo Ståhlström Fazer Food Servicesistä.

Suurin osa, yli 80 prosenttia, kaikesta Amica-ravintoloissa käytetystä lihasta on kotimaista. ”Suosimme raaka-aineiden hankinnassa aina kotimaista, kun hinta, laatu ja saatavuus sen mahdollistavat”, kertoo Ståhlström.

Tuoteselosteessa oleva alkuperämerkintä kertoo liharaaka-aineiden osalta maan, jossa eläin on kasvanut. Jos lihatuotteessa on useita lihalajeja – kuten esimerkiksi makkarassa – näkyy alkuperämaa tuoteselosteessa kunkin lihalajin jälkeen. Jos tuoteselosteessa on raaka-aineen perässä useampi alkuperämaa, on syynä lihan saatavuudesta johtuva kausiluonteinen alkuperämaan vaihtelu. Kalan osalta alkuperämaa on se, jossa kala on kasvatettu tai kalastusalue, josta villi kala on kalastettu.

Lihan ja kalan alkuperän voit tarkistaa myös verkkosivuillamme olevista lounasannosten tuoteselosteista.