Fazer Food Services Oy, joka aiemmin tunnettiin nimillä Fazer Catering Oy, Amica Ravintolat ja Fazer Amica, on perustettu vuonna 1976. Juuremme ulottuvat kuitenkin paljon pidemmälle: Fazerin ravintolaliiketoiminta sai alkunsa vuonna 1891, kun Karl Fazer perusti ranskalais-venäläisen kahvilan Kluuvikadulle Helsingin keskustaan.

Rakkaus hyvään ruokaan ja palveluun ovat peräisin jo yrityksemme perustajalta. Karl Fazer oli tunnettu siitä, että hän teki kaikkensa ylittääkseen asiakkaiden odotukset. Hän halusi tuoda asiakkaille iloa ja makuelämyksiä, ja tämä on edelleen tavoitteemme.

Ravintolatoiminnasta tuli merkittävä osa Fazerin liiketoimintaa, kun Fazer Catering (nyk. Fazer Food Services) perustettiin vuonna 1976. Ruokailupalveluosaamisemme perustuu suomalaisen Lotta Svärd -järjestön muonitustoimintaan.  Työmaahuollossa työskenteli entisiä lottia, joiden tietotaito siirtyi Fazerille, kun yritys osti Työmaahuollon liiketoiminnan.

Suomessa suurin osa ravintoloistamme on toiminut Amica-brändillä, joka on vuosikymmenten aikana saavuttanut vahvan tunnettuuden ja luottamuksen asiakkaiden ja sidosryhmien parissa niin osana yrityksen nimeä kuin palvelubrändinä. Amica on yksi Fazer Food Servicesin palvelubrändeistä jatkossakin. Palvelubrändien uudistuksen myötä (2016-2018) puemme Amica-brändin uuteen vihreään asuun. Lisäksi Amica saa rinnalleen täysin uuden palvelubrändin nimeltään Fazer Food & Co.

Palvelubrändimme uudistuvat vaiheittain ravintoloissamme seuraavan kolmen vuoden aikana. Uudistamme liiketoimintamme ydinsisältöä eli makua, palvelua ja miljöötä. Lue lisää uudistusmatkastamme täältä.